Caii nu-s la fel de iubiţi pe Facebook precum pisicile şi căţeluşii, dar din când în când îşi fac simţită prezenţa, cred că aţi observat şi voi. Ieri am încărcat chiar eu o poză, fiindcă petrecusem cu bloggerii de travel aprox. o oră şi jumătate la centrul de echitaţie Diana, în Râşnovşi mi-am dat seama că e tare frumos şi bine acolo.

Sinceră să fiu, când am ajuns nu ştiam nimic despre centrul respectiv, dar am plecat cu poveşti captivante şi cu câteva informaţii în plus despre cai.

Eu l-am călărit pe Picasso, acest exemplar cabalin fălos din prim planul primei fotografii. (metis?)

 

Tipul  (zis şi Tarzan, pentru cunoscători) care s-a asigurat că n-o să fiu purtată la întâmplare de cal pe toate dealurile de acolo mi-a povestit că Radu Moraru e clientul lor fidel şi de fiecare dată îl încalecă pe Picasso. 🙂 Am reuşit să merg un pic şi-n galop, am tras o sperietură când calul s-a speriat de un ciobănesc, iar în cele din urmă, la apus, m-am urcat şi pe Diana. Şi-aşa am aflat de la unul din cei mai vechi angajaţi de acolo că PRO-ul e un client important de-al lor, că au filmat diverse seriale împreună şi că încep un nou proiect cât de curând. (umblă vorba pe acolo că Gheorghe Dinică era cel mai curajos dintre actorii care au avut de filmat pe cai)

În prezent sunt în total 63 de cai în herghelie! Se pare că un cal costă cam 3500 de euro, iar pentru îngrijirea lui se cheltuiesc lunar aprox. 300 euro. Ca să închiriaţi unul trebuie să scoateţi din buzunar 40 de lei pentru jumătate de oră sau 80 de lei pentru o oră întreagă. Iar dacă vreţi să învăţaţi efectiv să călăriţi, vă costă 60 de lei/şedinţa (45 min) sau plătiţi 9 şedinţe şi aveţi una gratuită. Zece şedinţe ar trebui să fie suficiente ca să învăţaţi. Unii copii învaţă după 3-4 şedinţe… Iar dacă ştiţi deja bine să călăriţi, puteţi pleca pe cal la o plimbare de câteva ore bune. 🙂

Cum ajungeţi acolo? Cam aşa:

 

Noi am plecat din Moeciu de Jos spre Pârâul Rece, şi după vreo 4 km am făcut stânga spre Cheile Râşnoavei. Apoi am urmat indicatoarele (nu foarte vizibile, dar dacă sunteţi atenţi e imposibil să nu nimeriţi unde trebuie). Vali Petcu a filmat încă #din2011 drumul care vă duce acolo.

Pentru mai multe informaţii cred că puteţi să sunaţi la numerele de telefon 0744489257/ 0745076280. (sper să funcţioneze, eu nu le-am încercat încă) Din câte am înţeles au şi cazare, cu 120 ron camera dublă. (vă daţi seama ce povestiri se spun seara la fermă, în jurul focului şi-al ţuicii fierte? :D) Să faceţi poze şi să-mi povestiţi! 🙂

PS: peste drum de centrul de echitaţie Diana locuieşte nea Florin aviatorul, un domn care a adunat vreo 60 de câini vagabonzi din Bucureşti şi se îngrijeşte de ei acolo.